razor1

De avonturen van Razor #1

Home

Een recensie over dit album kunt u lezen op Enola.be

Voorgeschiedenis

 

Het album kwam eerder toevallig tot stand. De televisiezender Arte en de stripuitgeverij Glénat schreven een Europese wedstrijd uit. Toen Yan Gevuld dit vernam besloot hij zijn kans te wagen, de hoofdprijs was immers niet mis: publicatie van het verhaal in alle talen van de lidstaten van de EU.

 

Op dat ogenblik was hij begonnen met de ontwikkeling van een nieuw figuur (Razor) en een aangepaste tekenstijl voor het genre.

 

Het wedstrijdreglement eiste dat het verhaal zich afspeelde in een Europese stad en de deelnemers moesten vier pagina's insturen.

 

De tijd drong en Yan Gevuld koos voor Gent, wegens snel bereikbaar én zijn kennis van de stad. De diefstal van het paneel 'De rechtvaardige rechters' zou het thema worden.

 

Hij won de wedstrijd niet, maar zat ondertussen met een gestart verhaal waarvoor het scenario grotendeels af was. Hij besloot het verhaal af te werken en het oorspronkelijk voorziene verhaal ('De blauwe planeet') uit te stellen.

 

De Rechtvaardige Rechters


De diefstal van het paneel komt in dit verhaal aan bod vanuit een ongewone hoek.

 

Eigenlijk draait het om extremisme, intolerantie en de clichébeelden van extremistische organisaties. Het paneel vormt in de eerste helft van het verhaal een leidraad voor de acties van sommige protagonisten. Yan stelt eerder in vraag 'waarom' het paneel nog steeds niet teruggevonden is (diefstal uit de jaren 30), dan 'waar' het zich zou kunnen bevinden.

 

Razor, een romanschrijver, infiltreert, op verzoek van een politie-inspecteur, een criminele organisatie. Deze organisatie plant een machtsovername van België. Kan Razor hun snode plannen verijdelen ?


YG-Promoties © 2011-2019 • No text or picture from this website may be used without permission